Inlagd stekt strömming

Som tur var blev några filéer över efter strömmingsmiddagen i söndags! Jag blev överlycklig för då kunde jag göra en riktig favorit, inlagd strömming! Så gott, jag äter dem rakt upp och ner utan något till Ler

Receptet på lag hittade jag här hos Allt om Mat. Det blev dock väldigt lite lag, det stod att detta skulle räcka till 16 filéer, jag hade nog bara hälften men skulle ändå lätt kunnat ha dubblat lagen för att alla skulle blivit riktigt täckta i burken. Hade en ganska stor och vid burk kan ju tilläggas, det kanske hade blivit bättre med en smalare och högre.

Inlagd stekt strömming

Inlagd_strömming

8 panerade stekta strömmingsfiléer

1,5 dl vatten

1 dl strösocker

0,5 dl ättiksprit, (12 %)

0,5 tsk salt

0,5 st rödlök eller gul lök

10 st kryddpepparkorn

Koka upp vatten, socker, salt och ättikssprit så att sockret och saltet löser sig.

Skala och skiva löken, krossa kryddpepparkornen grovt.

Blanda ner i lagen, slå sedan den över strömmingen så att alla filéer täcks med lag.

Lagen och/eller strömmingen får gärna vara lite småvarm när lagen slås på så drar strömmingen åt sig den bättre.

Detta är något som det bokstavligen vattnas i munnen på mig när jag tänker på ! Kanske ättikans förtjänst, men jag tycker verkligen att det är så himla gott!

Annonser
Publicerat i Fisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: