Vardagsmat

Gratänger är något som jag gillar jättemycket att göra. Allt i ett och sköter sig själv i ugnen medan man hinner diska undan och duka.

Denna gratäng passar bra att göra på rester av kokt ris, det är ju annars något som blir ganska tråkigt att värma upp i micron dagen efter.

Kasslergratäng

3 dl ris

Ca 500 gr kassler eller rökt skinka

3 dl grädde

1,5 dl chilisås

0,5-1 dl creme fraiche

Ananas i bitar eller grovrivet äpple

Riven ost

Koka riset.

Strimla kasslern.

Fördela det kokta riset i en smord ugnssäker form. Fördela kasslern över, eventuellt tillsammans med lite ananas i bitar eller grovrivet äpple. Vispa grädden lite lagom löst och tillsätt chilisåsen och creme fraiche.Häll detta över kasslern och se till att det rinner ner lite i blandningen. Strö över ett lager med riven ost och in i ugnen tills rätten fått färg, ca 15-20 min beroende på ugn.

DSC_0049

Jättebra vardagsmat som går fort framförallt som jag skrev om det finns rester av färdigkokt ris!

Annonser
Märkta med: , ,
Publicerat i Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: