Förrätt till midsommar?

Förra året hade vi den här Räkcheesecaken till förrätt på midsommar, och den kan jag verkligen rekommendera! Jag hittade den på Matplatsen.

Den funkar lika bra som en bufférätt.

Fotot är inte av högsta kvalité, men det ska bli ändring på detta. Vi köpte en Nikon systemkamera för ett par år sedan, och då ingick en 2,5 timmars lång kurs hos Nikonschool där du lär dig grunderna för att få ut mesta möjliga av din kamera. Hittills har vi bara använt Auto-funktionen, så varför köpa en kamera med alla dessa funktioner om man inte använder dem.

Så denna kurs är jag nu anmäld till och ska gå till hösten! Ska bli väldigt kul faktiskt, hoppas på lite generella fototips också!

Här kommer i alla fall min förrätt som jag tror det blir i år igen på midsommar faktiskt!

Räkcheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Räkcheesecake

Kanske har ni bättre bilder på den efter midsommar än den här, dela gärna med er i så fall till mig på kontakta.matportalen@gmail.com!

Annonser
Märkta med: ,
Publicerat i Recept
2 kommentarer på “Förrätt till midsommar?
  1. milla skriver:

    Den har jag velat göra länge denna rätt tack för påminnelsen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: