…och så åkte grillen på igen…

Igår var det lördag igen, och säkert var det fler än vi som grillade då!

Vi var ute med båten hela eftermiddagen, så det fanns inte så mycket tid kvar att grilla på när vi väl var hemma. Det blev en ganska enkel grillmåltid, vi grillade fläskytterfile och hade färdig potatissallad till och kroketter till barnen.

Fläskytterfilén grillade vi hel. Just ytterfilé passar så bra till det eftersom biten oftast är så jämntjock. Jag läste i Buffé som kom i veckan att Flintastek tydligen inte alls är så lätt att få bra eftersom det är flera olika stektider i samma köttskiva. Vi grillade det förra helgen, och ja, den blev faktiskt inte så bra.

Med termometern är det busenkelt att få ytterfilén bra, vi tar den strax innan 70 grader och den blir perfekt!

På grillen fick köttet sällskap av förkokta majskolvar och en chevré!

På_grillen69_grader

I salladen hade vi avocado och melon förutom våra standardingredienser tomtat, gurka och salladsmix. Jag köper oftast färdiga salladsmixer, sköljda och klara för jag tycker att de brukar kännas oväntat fräscha och dessutom har de bra hållbarhet.

Fläskytterfile

Annonser
Märkta med:
Publicerat i Kött
En kommentar på “…och så åkte grillen på igen…
  1. […] den hade vi fläskytterfilén som jag gjorde här, en avocado- och fetaostblandning och en ratatouille som jag har hittat här hos Jennys matblogg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: