Fläskfilegryta

Det blev en hektisk midsommar med mina härliga syskonbarn, 1 och 3,5 år på besök! Otroligt trevligt och roligt. Med både en glutenintolerant och en laktosintolerant blev det lite matplanerande för 7 personer (den 8:e fick egen mat), som jag tycker är så kul.
Vi hade en riktigt härlig helg i Stockholm med sol, god mat och dans runt midsommarstången!

Sitter just nu på tåget på väg hem till Stockholm efter att ha varit och lämnat barnen hos sin morfar. De ska ut på vildmarksläger nästa vecka och det ska bli så roligt för dem. Jag hoppas att det där berömda regnet håller sig borta bara!

Innan jag var tvungen att bege mig tillbaka till tåget efter det småländska snabb-besöket (Stockholm-Växjö t o r på 11 h) blev jag bjuden på middag hos min pappa, hans sambo hade lagat jättegod mat, tack Ewa-Britta!
Hann få receptet också, så det kommer här…

Fläskfilégryta i chutneysås

4 port

500 g fläskfilé

2 purjolökar

1 msk smör

1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar

0,5 dl mango chutney (medelstark)

2,5 dl mellangrädde

1 dl köttbuljong

1 msk soja

1 tsk vinäger

0,5 tsk ingefära

Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i sneda skivor. Bryn köttet i smör i stekpanna. Fräs purjolöken i smör i en gryta eller traktörpanna, och lägg över köttet dit. Salta och peppra.

Blanda mango chutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära och häll i traktörpannan. Låt köttet eftersteka i såsen i ca 5 min.
Servera med kokt ris.

Gott som bara den!

 Fläskfile

 

Annonser
Publicerat i Kött, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: