Grillade revben

Det blir ytterligare ett grillrecept här på bloggen i år. Jag gissar att om grillvädret skulle svika oss så här på sensommaren går det lika bra att grilla revbenen i ugnen.

I ett lördagsexemplar av DN hittade jag detta recept för några veckor sedan. Jag har alltid hört att revben blir mycket saftigare om man kokar dem före stekning/grillning, och så var det i detta recept.

Jag letade efter kamben i affären men hittade dessa som kort och gott benämndes revben. Knäckta dessutom. Men de hade den storlek som jag antar kamben har, d v s mycket tjockare än vanliga spare ribs, så jag slog till. Är det egentligen någon skillnad eller var det troligtvis kamben jag hittade, vet ni?

Grillspjäll med potatispaket och grillad majs

4 pers

2 kg kamben

1 gul lök

2 msk salt

2 majskolvar (jag köpte förkokta)

1 tsk flingsalt

Potatispaket:

800 g färskpotatis

1 knippe salladslök

1 msk olivolja

1 tsk flingsalt

Glaze:

1,25 dl japansk soja

2 dl sweet chilisås

2 msk pressad lime

1 krm nymald svartpeppar

Färskostkräm:

200 g naturell färskost light

2 msk glaze, se ovan

2 msk hackad gräslök

1 tsk pressad lime

Skär kambenen ca 5×5 cm. Skala och skär löken i bitar. Lägg kambenen i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma väl. Tillsätt lök och salt och låt koka under lock ca 20 min. Ta upp och låt svalna.

Skrubba potatisen och koka knappt mjuk i saltat vatten. Ansa och skiva salladslöken. Halvera potatisen och fördela på 4 folieark tillsammans med löken, ringla över olivolja och strö över rikligt med salt. Vik ihop till täta paket.

Tillagning potatispaket

Förkoka majskolvarna om de inte köptes färdigkokta.

Koka ingredienserna till glazen till simmig konsistens, ca 4 min. Låt svalna.

Vispa/rör färskosten fluffig. Jag rörde med en gaffel, det räckte bra. Vänd ner glaze, gräslök och limesaft.

Pensla kambenen med glazen. Grilla dem runt om på indirekt värme ca 15 min. Pensla med glaze under grillningen. (Jag dränkte dem i en påse först med glaze innan grillningen och lät dem droppa av innan de lades på grillen).

Grilla majskolvar och potatispaket ca 10 min. Strö lite salt på majsen.

Vi serverade med egenodlade söta och goda körsbärstomater.

Färskostkrämen fick INTE vara med på bild då jag tog vanlig soja istället för japansk. Betydelselöst för smaken, men inte särskilt fint. Man lär sig…

Grillade revben med potatispaket

Det blir lite mer mat med sådana här revben än med spare ribs, men det är också ganska mycket fett på dessa vilket jag inte tycker är så gott. Men det går att skära bort och de är jättegoda!

Vi hörs!

Annonser
Märkta med:
Publicerat i Kött, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: