Kyckling i krämig sås

Här kommer en krämig pastasås med kyckling, spenat och soltorkade tomater. Snabblagad och funkar därför jättebra som vardagsrätt.

Eftersom det är spenat i den så känns det inte lika viktigt att ha grönsaker vid sidan om till den här måltiden, vilket blir ytterligare tidsbesparing om man nu vill jaga vardagsminutrar vilket man oftast vill i alla fall hemma hos oss!

6 pers

900 g kycklingfilé

olja eller smör till stekning

200 g färsk spenat

1 gul lök eller 125 g schalottenlök

1 vitlöksklyfta

ca 100 g (drygt 1/2 burk) soltorkade tomater

1 msk vetemjöl

3 dl mjölk

2,5 dl grädde

salt, svartpeppar

500 g tagliatelle

Finhacka löken och strimla kycklingfilén. Fräs lök och pressad vitlök mjuk i lite olja eller smör. Lägg åt sidan och stek kycklingbitarna. Lägg tillbaka löken, tillsätt tomaterna och bladspenaten. Pudra över vetemjöl och häll på mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar och låt stå och koka i några minuter. Jag läste i ett annat recept att man inte skulle låta grytan koka för länge efter att spenaten lagts i, för att den då tappade färgen!? Inget jag har märkt men ni kan väl ha det i åtanke när ni gör denna…

Den färska spenaten ser först gigantisk ut när man lägger i den, men den krymper snabbt ihop när den rörs ner i vätskan!

SpenatIhopkrympt

 

Servera med tagliatelle. Som med många pastasåser är den god att värma upp dagen efter.

Kyckling med pasta

Annonser
Märkta med:
Publicerat i Kyckling, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: