Wokpanna

När barnen var yngre veckopendlade min man under några år, och jag var då tvungen, med två små barn och ett heltidsjobb att planera vardagarna minutiöst framförallt vad det gällde mat och middag.

Som tur väl är har vi fortsatt med denna matplanering och veckohandling på söndagar även om vi nu är två vuxna hemma i veckorna. Det underlättar så otroligt mycket att redan på morgonen veta vad som ska lagas och att alla ingredienser finns hemma. Då kan man ta upp kött för att tina i kylskåpet, och ibland t o m förbereda kvällen innan efter att middagen är avklarad den dagen.

En av rätterna denna veckan var wokpanna med kyckling. Ett måste till är ett par goda såser, jag lyckas aldrig med att få nudlarna lika “oljiga” som på thaimatställena. Denna gången köpte jag en färdig sås på burk och en rörde jag ihop själv (på helfabricerad sötsur sås ska dock erkännas..). Den senare var godast, men den andra var helt ok den också.

Wokpanna med kyckling

800 gr kycklingfilé

1 pkt nudlar (jag hittade woknudlar, som inte behövde kokas innan utan bara rördes ner i pannan)

600 g wokgrönsaker

Rivet skal av citron

Malen ingefära

Salt och vitpeppar

smör/olja till stekning

Sås

1 dl gräddfil

1 dl sötsur sås

Blanda ingredienserna till såsen och låt stå svalt en stund.

Strimla kycklingen i små bitar och bryn den på ganska hög värme, helst i olja. Ta bort kycklingen och stek wokgrönsakerna. Tillsätt nudlarna (och eventuellt vatten om de inte skulle förkokas). Lägg tillbaka kycklingen, krydda med salt, peppar, ingefära och rivet skal av citron. Låt puttra en stund, sen är det klart!

Wokpanna

Vi hade färdig jordnötssås på burk (satay) till, den var god men den borde gå att bräcka med en hemlagad! Något gott recept på det, någon? 🙂

 

Wok med såser

Ha en skön helg!

Annonser
Märkta med:
Publicerat i Kyckling, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: