Ännu mer vardagsmat

Som ni säkert förstått på tidigare inlägg så lagar jag oftast stora satser mat, i alla fall till vardags och dubblar eller i alla fall halvdubblar i princip alltid recepten. Då räcker det till matlåda, och inte helt sällan samlas veckans rester på en lunchbuffé på lördagen mitt emellan fotbollsmatcher, tennisträningar och ridning. Snacka om att spara tid!

Idag blir det fläskpannkaka som jag gör i en långpanna, något över 40×30 cm. Den här gången blev det en väldigt bubblig och ojämn yta, jag undrar om det inte har att göra med att jag körde den på varmluftsläget i ugnen. Ska köra den på jämn över- och undervärme nästa gång och se om det blir finare yta.

Fläskpannkaka

Ca 8 port

1000 g sidfläsk

5 ägg

12 dl mjölk

6 dl mjöl

salt, peppar

Sätt ugnen på 225 gr.

Skär fläsket i små bitar och stek direkt i långpannan (jag brukar smörja den först men vet inte om det är nödvändigt) tills det fått färg.

Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa till en slät smet och tillsätt sedan resten av mjölken. Salta och peppra (inte för mycket, tänk på att fläsket i sig är salt).

Häll smeten i långpannan över fläsket (jag brukar hälla av överflödigt fett först) och grädda i ca 45 min eller tills pannkakan fått fin färg och stannat ordentligt i mitten. Lägg eventuellt lite folie över mot slutet, den bränns lätt på ytan.

Fläskpannkaka

Låt stå några minuter, servera med morotsstavar och lingon! Jättegott!

FläskpannkakaMedLingon

Annonser
Märkta med:
Publicerat i Kött, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: