Tvårätters

I lördags kväll blev det tvårätters här hemma, Kyckling Tikka Masala till huvudrätt och blåbärspaj till efterrätt.

Man lyckas ju inte alltid med det man tar sig för i köket. Felet den här gången kan ha varit att kycklingfiléerna inte var helt tinade när jag satte in dem i ugnen. Såsen skar sig nämligen duktigt och det hela såg inget vidare ut när jag tog ut formen. Som tur var smakade den planerade sido-såsen mycket bra och såg dessutom fin ut, (vilket nästan är viktigare än smaken när man ska blogga om det 🙂 ). Det är denna räddare i nöden som ni ser dölja det värsta på bilderna nedan.

En smulpaj är väl dock alltid ett säkert kort. Jag gillar inte efterrättspajer med så mycket socker i degen att det knastrar när man äter den. Denna var perfekt, inget knaster!

Kyckling Tikka Masala

4-5 kycklingfiléer

1 rödlök

1-2 morötter

2 paprikor

3 dl turkisk yoghurt

3 msk Tikka Masalakrydda (eller Tandoorikrydda som det skulle vara enligt originalreceptet)

1 1/2 tsk salt

1/2 tsk peppar

Sätt ugnen på 175°C.

Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dem i en smord långpanna. Tillsätt salt och peppar.

Blanda yoghurt och 2 msk av tikka masala/tandoorikryddan. Bre detta över kycklingen. Pudra över lite av kryddan, spara eventuellt lite till mangochutneysåsen nedan.

Skala och skär lök och morötter i grova bitar. Lägg i en annan smord långpanna.

Sätt in båda i ugnen i ca 30 minuter. Kärna ur och strimla paprikorna i ganska stora bitar. Lägg in dem efter tio minuter. Ta ut och låt svalna. (Skiva upp kycklingen tunt), lägg upp på ett fat. Mango-chutneysåsen som räddade måltiden hittar ni här.

Servera med ris eller couscous!

Kyckling Tikka masala

PS: Jag såg nu när jag skrev in receptet att ugnen bara skulle vara på 175 grader. Jag är ganska säker på att jag hade den varmare än så, säkert minst 200 grader. Kan detta ha varit anledningen till att såsen skar sig!?!

Blåbärspaj

2 dl vetemjöl

2-3 msk socker

75 g smör

500 gr frysta blåbär

Sätt ugnen på 225 gr.

Blanda ingredienserna till degen i en matberedare till en smulig massa.Blanda blåbären med lite potatismjöl och socker och lägg dem i en smord pajform.

Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

I vår familj gillar vi MYCKET pajdeg, så jag körde degsatsen x 1,5.

Servera med vanlijsås!

Hållbarhet (enligt ICAs kokbok) 2-3 dagar på sval plats, 3 mån i frysen.

Blåbärspaj

Annonser
Märkta med: ,
Publicerat i Efterrätt och fika, Kött, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: