Broccolipaj

Här kommer en jättegod paj med lite speciell pajdeg, den görs på keso, mjöl och smält smör.

Pajen görs med fördel på dubbel sats i långpanna. Jag brukar i vanliga fall även toppa med färska tomatskivor som passar jättebra till.

DSC_0207

Broccoligratäng

Pajdeg

200 g keso

3 dl mjöl

150 g smör

Fyllning

1 burk crème fraiche

3 ägg

en skvätt mjölk eller grädde

salt, peppar

200 gr skinka

300 g broccoli (fryst går bra)

(2 tomater till topping)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret till pajdegen och blanda ihop med mjöl och keso. Tryck ut i en ugnssäker form/långpanna så långt upp på kanterna det går (degen har en tendens att “kana” ner från kanterna vid förgräddningen i ugnen sen)

Förgrädda degen i ca 10-15 min.

Förbered under tiden fyllningen. Strimla skinkan och dela broccolin i mindre bitar. Blanda ägg, crème fraiche, mjölk/grädde, salt och peppar i en skål. Fördela skinkan och broccolin över pajen och slå äggstanningen över. Toppa eventuellt med skivade tomater.

DSC_0197

Grädda i ugnen ca 30-35 min tills den stannat i mitten. Akta kanterna som lätt bli brända, klä dem gärna med lite folie mot slutet om de börjar se mörka ut.

Kanongott allt-i-ett!

DSC_0209

Annonser
Publicerat i Paj, Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: