Dags att griljera skinkan?

Här griljerades det redan förra helgen, vi köpte en färdigkokt skinka på ca 3 kg. Jag räknar inte med att den håller ända fram till jul utan den får väl bli basen i en pastasås några dagar för dopparedagen.

En jättegod griljering är den här med pepparkaka som jag vill tipsa om!

Pepparkaksgriljering

2 äggulor

2 msk farinsocker

0,5 dl grov senap

7-8 pepparkakor

ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader.

Krossa pepparkakorna och rör samman ingredienserna utom ströbrödet och bre på den kokta skinkan. Strö eventuellt över ströbröd och griljera i mitten av ugnen, ca 10-15 minuter eller till griljeringen fått färg.

Låt skinkan svalna av lite, men sen måste den bara provsmakas direkt för den är ju som allra allra godast nygriljerad!

Skinka

Nu är det dags för luciafirande i skolan, äntligen! Trevlig lucia till alla!

Annonser
Publicerat i Recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: